AK Parti milletvekilli Ahmet Kılıç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ahmet Kılıç mesleği ne?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti milletvekilli Ahmet Kılıç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ahmet Kılıç mesleği ne?

Seçim 2023 Haberleri

2023 seçimlerinde kritik illerden birisi olan Bursa’da AK Parti en yüksek oyu alarak 10 milletvekili çıkardı. Böylece Bursa AK Parti listesinden meclise giden vekiller belli oldu. Bu isimler arasında Ahmet Kılıç’ta yer almaktadır. Peki, AK Parti milletvekilli Ahmet Kılıç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ahmet Kılıç mesleği ne?

AK Parti milletvekilli Ahmet Kılıç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında gibi sorular 2023 seçimlerinde oyunu kullanan seçmenlerin gündeminde yer alıyor. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Bursa’da AK Parti % 38.9, CHP % 24.4, İYİ Parti % 12, MHP % 8.6 oranlarında oy toplarken Bursa’da AK Parti 10 milletvekili çıkardı. Peki, AK Parti milletvekilli Ahmet Kılıç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ahmet Kılıç mesleği ne?

AK PARTİ MİLLETVEKİLLİ AHMET KILIÇ KİMDİR?

Ahmet Kılıç, 27 Mart 1986 tarihinde Bursa'da doğdu. İlköğretim eğitimini Merinos İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden (Bursa) mezun oldu. 2007 yılında Uludağ Üniversitesi'nde ön lisans eğitimini, Yerel Yönetimler alanında tamamladı. Kamu Yönetimi alanında lisans derecesi almak için Anadolu Üniversitesi'ne devam etti ve 2011 yılında mezun oldu. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi'nde Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Ahmet Kılıç, 2007-2009 yılları arasında Osmangazi Belediyesi Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezinde çalıştı ve 2009'dan beri Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'de Projeler Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. 2004 yılında AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları yönetim kurulu üyesi oldu ve 2008-2014 yılları arasında İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılından bu yana da AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkanıdır. Orta seviyede Arapça ve iyi seviyede İngilizce bilmektedir. Ahmet Kılıç, bekar olan bir milletvekilidir. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti Bursa milletvekili olarak Meclis'e girdi.

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...