İstanbul için B planı: AK Parti, megakent için ayrı bir çalışma yürütüyor

- Güncelleme:
İstanbul için B planı: AK Parti, megakent için ayrı bir çalışma yürütüyor

Seçim 2023 Haberleri

Kamuoyu yoklamalarını inceleyen AK Parti, İstanbul için çok özel bir çalışma yürütecek. Anketlere göre, İstanbul’da Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında büyük fark yok. Erdoğan’ın seçime kadar bütün ilçeleri ziyaret ederek miting yapması bekleniyor. Parti yönetimi de sürecin Cumhurbaşkanı lehine ilerlediğini belirtiyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanlığı seçiminde, en kritik yarışlardan birinin İstanbul’da geçmesi bekleniyor. AK Parti’de yapılan değerlendirmelerde İstanbul için ayrı bir başlık açıldı.

2018 seçimlerinde İstanbul’da çıkan sonuçlar ve güncel anketlerden hareketle simülasyonlar gerçekleştirildi. AK Parti yönetimince, İstanbul’daki yarışın ‘bıçak sırtı’ geçeceği, ancak sürecin Erdoğan’ın lehine ilerlediği tespiti yapıldı. Bu kapsamda, İstanbul için ayrı bir çalışma yürütüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da kampanyasında İstanbul’a ayrı bir yer ayırıyor. Erdoğan’ın, seçime kadar geçecek süre içinde İstanbul’un bütün ilçelerini ziyaret etmesi ve miting yapması bekleniyor. AK Parti kurmayları, “Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun gerisinde olduğu hiç bir anket yok bizde. Ancak özellikle İstanbul’da iki aday arasında bıçak sırtı denilebilecek bir fark söz konusu. Bu kadar küçük farkların olduğu yerler ayrı bir çalışma gerektiriyor. Buna göre de stratejimizi şekillendiriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

2018’DE %50 OY ALMIŞTI 

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, İstanbul genelinde İnce, Akşener, Demirtaş, Perinçek ve Karamollaoğlu’nun toplamda 4 milyon 578 bin 348 oy, Erdoğan ise tek başına 4 milyon 578 bin 454 oy almıştı. Beş adayın toplam oyu ile Erdoğan’ın tek başına aldığı oyun arasındaki fark sadece 106 olmuştu. Bu sonuçlardan hareketle 14 Mayıs’ta seçimlerde, Akşener, Demirtaş ve Karamollaoğlu’na giden oylar Kılıçdaroğlu’na gelse bile Muharrem İnce faktörü sebebiyle, Erdoğan daha avantajlı görünüyor.

LİSTELERE HASSAS DOKUNUŞ

AK Parti’de milletvekilli aday listeleri hazırlanırken de, İstanbul’da özellikle ‘Hemşehri’ hassasiyetine özen gösterildi. Kürt seçmenin ağırlıklı olduğu üçüncü bölgede HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na İstanbul listelerinde yer verilmesi de bu hassasiyetten kaynaklanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul ikinci bölgede liste başı yapılmasına da anketlere dayanılarak karar verildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre listeler hazırlanırken İstanbul’la ilgili bir anket yaptırıldı ve bakanların İstanbul’daki karşılıkları ölçüldü. Bu ankette Soylu’nun yüzde 40’ın üzerinde bir oranda ilk sırada çıktığı belirtildi. Diğer bakanlar ise Soylu’nun altında kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sebeple daha önce Samsun’dan aday gösterileceği konuşulan Soylu’yu son dakikada İstanbul’a kaydırdığı öğrenildi. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...