Beş dönem vekillik yapan 10 AK Partiliden biri rekorlarıyla veda etti

- Güncelleme:
Beş dönem vekillik yapan 10 AK Partiliden biri rekorlarıyla veda etti

Politika Haberleri

28. dönem milletvekili seçimlerinde üç dönem kuralının genişletilerek uygulamasıyla pek çok AK Partili milletvekili Meclis’e veda etti. Bunlardan biri de 21 senelik siyasi hayatının 14 yılında TBMM Başkanlık Divanında kâtip üyelik görevini yürüten AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik...

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Beş dönem milletvekillik yapan 10 AK Partiliden biri olan Özçelik, en uzun kâtip üyelik yapan milletvekili olarak Meclis tarihine geçti. Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop olmak üzere altı meclis başkanı ve 21 meclis başkan vekili ile divanda görev alan Özçelik sorularımızı cevapladı. Özçelik’in sorularımıza verdiği cevaplar şöyle: 

> Esas mesleğim diş hekimliği. On yıl diş hekimliği yaptım. 1990’da kendi muayenehanemi açtım. 2000 yılında partimiz kurulduğunda kurucu il başkanı olarak atandım. 10 yıl mesleğimi yaptım, 21 yıl ise siyasette bulundum. Partimiz 22 yaşında. 21 yılım milletvekilliğinde geçti. Tabii ki nihayete erecekti. 36 yaşında milletvekili oldum, şu an 57 yaşındayım. Bir birikimimiz var. Yaşımız da sağlımız da müsait. Dolayısıyla bu birikimimi, tecrübemi ülkem ve milletim için kullanacağım. Partimiz bir görev verirse parti çalışmalarında bulunacağım.   

> Binali Yıldırım, meclis başkanı seçildiği zaman, divandaki ilk toplantıda herkes birbirini tanıtıyor. Sıra bana geldiğinde Binali Bey Başkan’ımız ‘Bayram Özçelik, yıllardır divan üyemizdir’ dedi. Ben de “Sayın Başkan’ım, beni burada unuttular, divanda kaldım, unutuldum, gittim” dedim. Divan üyeleri de bunun üzerine her görüştüğümüzde ‘unutuldun, kaldın divanda’ diye hep hatırlattılar. Çok güzel şeyler yaşadım. Bütün meclis başkan vekillerimizle güzel anılarımız oldu.

> Şimdi milletvekili olacak arkadaşlarımızın ilk üç ve altı ayında, birinci yılında vatandaşlara yönelik taleplerin karşılanması, telefonlarının açık tutulması, yine telefonlara geri dönülmesi, ilini en çok ziyaret eden milletvekili olması, ‘Seçildi gitti bir daha gelmedi’ dedirtmemesi gerekiyor. Bu sebeple hafta sonu programlarında mutlaka ilinde bulunmalı. Kendi teşkilatlarıyla bağını koparmamalı. Bir milletvekili kendi teşkilatlarıyla, il örgütleriyle bağını kopardığı an, yavaş yavaş kopmaya başlıyor. Ondan sonra da başka sıkıntılar yaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...