ABD merkezli Bloomberg'den 14 Mayıs analizi: Erdoğan'a tabandan güçlü destek var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD merkezli Bloomberg'den 14 Mayıs analizi: Erdoğan'a tabandan güçlü destek var
Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim beyannamesinde verdiği 'zafer mesajı' dış basında geniş yer buldu. ABD merkezli Bloomberg, Erdoğan'ın 'Türkiye seçimle birlikte Batı'ya büyük bir mesaj verecek' sözleriyle ilgili olarak 'Erdoğan, önümüzdeki ay yeniden seçileceğine olan güvenini dile getirdi' diye yazdı. Ayrıca Bloomberg, Erdoğan'a tabandan güçlü destek olduğuna dair ifadelere yer verdi.

Türkiye seçim atmosferine girdi. 14 Mayıs’ta halk cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçecek.

Cumhurbaşkanı adayı ve oy pusulasındaki sıralamaları belli olurken partiler de aday listelerini YSK’ya sundu.

Siyaset seçimle yatıp seçimle kalkarken dünya basını da yaklaşık 1 ay sonra Türkiye'de yapılacak seçimlere oldukça ilgili. Batı meydasından 14 Mayıs'a ilişkin bir analiz yazısı daha geldi. 

"TABANDAN GÜÇLÜ DESTEK VAR"

ABD merkezli Bloomberg, Erdoğan'a tabandan güçlü destek olduğuna dair ifadelere yer verdi.

Batılı ülkelerin muhalefet cephesini desteklediğine dikkati çeken Erdoğan'ın, elde edecekleri seçim zaferiyle Batı'ya mesaj vereceklerini söylediği şu ifadelerle belirtildi:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki ay yeniden seçileceğine olan güvenini dile getirdi. Zaferinin, kendisine karşı olduğunu ve rakiplerini desteklediğini söylediği Batı'ya bir mesaj anlamına geleceğini ifade etti.

 

ABD merkezli Bloomberg'den 14 Mayıs analizi: Erdoğan'a tabandan güçlü destek var

"BENİM MİLLETİM 14 MAYIS'TA BU KOMPLOYU BOZACAK"

Haberde, ilk turda cumhurbaşkanı seçilebilmek için oyların yüzde 50'sinden fazlasının alınması gerektiği bilgisi paylaşılarak, Erdoğan'ın açıklaması aktarıldı:

Milletimin bu işi zorlaştırmadan bitireceğine inanıyorum. Türkiye, bu seçimlerle Batı'ya bir mesaj verecek. Bu millet artık terörle mücadele ederken, ekonomi politikalarını belirlerken Batı'nın tepkisine bakmıyor. Batı, Erdoğan'a karşı olduğunu söylüyor. Erdoğan'a karşı düşmanca tavırları benim milletime karşı düşmanca bir tavırdır. Benim milletim 14 Mayıs'ta bu komployu bozacaktır.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında Batı'ya önemli mesajlar vermişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı Erdoğan'a karşı olduğunu söylüyor. Benim milletim 14 Mayıs'ta bu oyunu bozacaktır. Türkiye seçimle birlikte Batı'ya büyük bir mesaj verecek" ifadelerini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...