Vekilliğini garantileyen DEVA Partili Sadullah Ergin’den tepkilere ilk cevap: CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Vekilliğini garantileyen DEVA Partili Sadullah Ergin’den tepkilere ilk cevap: CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum

Seçim 2023 Haberleri

CHP’nin Ankara'dan milletvekili adayı gösterdiği Sadullah Ergin, adaylığına dair eleştirilere cevap verdi. Ergin, “Bu Deva Partisi’nin tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi kurucuları arasında yer alan Sadullah Ergin, CHP listelerinden aday gösterildi. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde CHP listesinden Ankara 1. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olan Ergin, listedeki yeri muhalefet kanadından tepkilere neden oldu. Liste kriziyle ilgili açıklamada bulunan Ergin, CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmadığını belirtti. 

Gazeteci Murat Çelik'e açıklama yapan Ergin, Millet İttifakı'ndan DEVA Partisi'nin milletvekili adayı olduğunu söyledi.
Çelik, Deva Sadullah Ergin ile yaptığı görüşmeyi şu şekilde aktardı:

“Listedeki yeriyle ilgili tartışmayı Sadullah Ergin'e sordum. ‘Ben Millet İttifakı içinde Deva Partisi'nin milletvekili adayıyım. Seçim işbirliği protokolü çerçevesinde Deva'nın diğer adayları gibi CHP listesindeyim. Bu Deva Partisi’nin tasarrufu. CHP'ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum’ dedi.”

KILIÇDAROĞLU'NUN YILLAR ÖNCEKİ SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

Kılıçdaroğlu'nun yıllar önceki ifadeleri gündeme geldi. Kılıçdaroğlu 2010 yılındaki grup konuşmasında Ergin'e ağır ifadelerle yüklenmişti. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibo'cudan Adalet Bakanı olur mu? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil milletvekili olamazsın" ifadelerini kullanmıştı.
Kılıçdaroğlu 2014 yılında ise Ergin'e yönelik sosyal medya hesabından yaptığı eleştiride, "Hatay, ne Beşir Atalay'a ne hakimlere baskı kuran Sadullah Ergin'e boyun eğmeyecek" mesajını paylaştı.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...