Uzman uyarısı: Aşı hurafelerine itibar etmeyin

Düzenleyen:
Uzman uyarısı: Aşı hurafelerine itibar etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Özellikle risk grubundakilerin ve bulaştırma potansiyeli olan çalışan, aktif insanların Covid-19 aşısı olması gerektiğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, aşıyla ilgili bilimsel dayanağı olmayan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Aşı karşıtlığının, son zamanlarda popüler olmak isteyen bazı hekim, gazeteci, ünlü kişilerce sık kullanıldığını ifade eden Doç. Dr. Hakko, “Almanya, Amerika ve Çin’in ölü virüs aşısının şu ana kadar bildirilmiş ciddi yan etkileri yok. İngiltere’nin aşısında bazı nörolojik yan etkilere iki hastada rastlandı ancak bunların aşı ile ilişkili olmadığı söylendi. Bunun dışında kolda ağrı, hafif ateş, hâlsizlik gibi basit yan etkiler görüldü. Özellikle m-RNA aşısı için söylenen, genetik kodumuzu değiştirecekler gibi bilimsel olmayan ifadelere inanmayın” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...