Unutkanlık DEBH belirtisi

- Güncelleme:
Unutkanlık DEBH belirtisi

SAĞLIK Haberleri

Psikolog Tülinay Seçkin gençlerde görülen unutkanlığa dikkat çekerek dikkat bozukluğu ve hiperaktivite konusunda uyarılarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gençlerde görülen unutkanlığın dikkat bozukluğu ve hiperaktivite (DEBH) belirtisi olabileceğini söyleyen psikolog Tülinay Seçkin “Unutkanlık ve depresyona yatkınlık, dikkat dağınıklığının en büyük sonuçlarından biridir. Dikkat dağınıklığı olan kişiler işleri yolunda gitmediğinde, akademik başarısızlık yaşadığında ya da ilişkilerinde birtakım problemlerle karşılaştığında kolayca depresif bir ruh hâline girebiliyor. Burada önemli olan etken, dikkat eksikliği teşhisinin doğru olarak konulmuş olmasıdır. Eğer depresyonun altında yatan bir dikkat eksikliği varsa ve bunu tedavi etmezseniz depresyonu da tedavi edemezsiniz” dedi. DEBH’nin çocuklarda yetişkinlerden daha fazla görüldüğüne işaret eden Seçkin “Günümüzde 13-14 yaşındaki çocuklarda çok fazla unutkanlığa rastlayabiliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...