Turşuyu fazla kaçırmayın

Turşuyu fazla kaçırmayın

SAĞLIK Haberleri

Anadolu’dan çıkan yiyeceklerden olan turşu bağışıklığı güçlendirerek, nezle grip ve içinde bulunduğumuz pandemi döneminde koronavirüsten korunmamıza yardımcı oluyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Turşunun içeriğindeki prebiyotik etki gösteren lifler ve probiyotik dost bakteriler sayesinde bağırsak sağlığını koruyarak mevsimsel hastalıkları daha hafif atlatmamızda etkili olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirterek “Gereğinden fazla tüketmek; ödeme, mide kanserine, hipertansiyona ve uzun vadede kalp damar hastalıklarına sebep olabiliyor. Dolayısıyla turşuyu haftada bir-iki günle sınırlandırmalı ve az miktarda yemeliyiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...