Topuk çatlaklarından kurtaran yöntem… Cildi pamuk gibi yapıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Topuk çatlaklarından kurtaran yöntem… Cildi pamuk gibi yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Topuk çatlaklarını doğal yöntemlerle yok etmek mümkün. Peki ama nasıl? İşte topuk çatlaklarını gideren herkesin bilmesi gereken güzellik sırrı…

Topuk çatlakları, topuk bölgesinde meydana gelen kabuklanma ve küçük yarıklar şeklinde tanımlanıyor. Bu sağlık problemi oluşturduğu kötü görüntü nedeniyle pek çok kişiyi rahatsız ediyor. Oysa tırtıklı ayak tabanını yumuşacık yapmak doğal yöntemlerle mümkün.

TOPUK ÇATLAKLARI NASIL GİDERİLİR?

Aşırı kuruma ve tahriş sonucu oluşan topuk çatlağının görülme sıklığı son yıllarda arttı. Üstelik görüntü olarak da kötü gözüken bu durum, nasıra da yol açıyor. Açık ayakkabılar, vitaminsizlik, kuru cilt nedeniyle oluşan topuk çatlakları giderilebilir. İşte doğal çözüm önerileri…

GÜL SUYU VE NEMLENDİRİCİ YÖNTEMİ

Topuk çatlaklarından kurtulmak için gül suyundan faydalanabilirsiniz. Gül suyu ayaklarda meydana gelen kötü kokuları da gidermeyi sağlıyor.  

Topuk çatlaklarını gidermek için nemlendirici krem ile gül suyunu bir kapta karıştırın ve çatlak olan bölgeye sürün. Çatlaklar çok fazlaysa ve derinse karışımı sürdükten sonra çorap giyerek bir gece bekletebilirsiniz. Sabah uyandığınızda topuklarınız yumuşacık olacak.

Topuk çatlaklarından kurtaran yöntem… Cildi pamuk gibi yapıyor

KAKAO YAĞI VE ACIBADEM YÖNTEMİ

Bir kapta biraz kakao yağı ve acıbadem yağını karıştırın. Problemli bölgeye sürün. Birkaç saat bekleyin. Nemli bir pamukla silebilir ya da ayaklarınızı ılık suyla yıkayabilirsiniz.

ELMASI SİRKESİ YÖNTEMİ

Sirke, ciltteki ölü derileri temizlemek için muhteşem bir çözüm. Topuk çatlaklarını gidermek için bir kovanın içine ılık su koyun, biraz elma sirkesi damlatın. Ayaklarınızı bu karışım içerisinde yarım saat kadar bekletin. Cildinizin yumuşadığına şahit olacaksınız.

ZEYTİNYAĞI YÖNTEMİ

Sağlık açısından birçok faydası olan zeytinyağı, topuk çatlaklarını gidermek için çare oluyor. Her gece yatmadan topuklarınıza zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz. Dilerseniz topuklara zeytinyağı sürüp streç filmle sarın. Topuğunuzdaki çatlaklar geçene kadar bu yöntemi uygulamayı deneyebilirsiniz.

VAZELİN YÖNTEMİ 

Vazelin, topuk çatlakları için kullanılan etkili bir nemlendirici. Yatmadan önce ayaklarınızı ılık suyla yıkayıp kurulayın. Ardından topuklarınıza vazelin sürerek masaj yapın. Temiz bir çorap giyip yatın. 

Eğer yukarıdaki doğal yöntemler işe yaramadıysa ve probleminiz devam ediyorsa bir cilt doktoruna görünmenizde fayda var. 

Derleme: TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...