Bakan Koca duyurdu: Hatay 58 gün sonra Devlet Hastanesine kavuşacak

- Güncelleme:
Bakan Koca duyurdu: Hatay 58 gün sonra Devlet Hastanesine kavuşacak

GÜNDEM Haberleri

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken bölgedeki 1500 yataklı 4 yeni devlet hastanesinin temeli atıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Koca, kentte inşaası başlayan Devlet Hastanesinin 58 gün içerisinde hizmete gireceğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye yaralarını sarıyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 11 ilde 13 milyondan fazla kişiyi etkileyen depremde binlerce bina da enkaza döndü. Deprem bölgesinde evler olduğu kadar hastaneler de zarar gördü.

DEVLET HASTANESİNİN TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, Hatay'da yapılması planlanan toplamda 1500 yataklı 4 yeni devlet hastanesinin temeli atıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da sağlık durumu hakkında yaptığı paylaşımda temeli atılan Devlet Hastanesinin 58 günde tamamlanacağını açıkladı.

BAKAN KOCA DUYURDU

Bakan Koca sosyal medya hesabında şu açıklamalara yer verdi:

Defne'de dört çadır kentteki yedi Aile Sağlığı Merkezimizle, aşılamadan gebe ve çocuk takibine kadar günde ortalama 400 hastaya 1. Basamak sağlık hizmeti veriyoruz. İki Sahra Hastanemizde kadın doğum, ortopedi, genel cerrahi, dahiliye ve enfeksiyon branşlarında uzman ekiplerimiz var.

Ayrıca, ilçemiz 58 gün sonra, temeli yeni atılan 300 yataklı Devlet Hastanesine kavuşacak. Hatay'ın köylerinde de sağlık hizmeti düzenli bir şekilde veriliyor. 65 ambulansla, her köye iki günde bir ulaşarak, sağlık taraması yapıyor ve günde ortalama 5 Bin hastaya ulaşıp ilaç ve muayene desteği sağlıyoruz.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...