Süt içemeyene maden suyu

Düzenleyen:
Süt içemeyene maden suyu

SAĞLIK Haberleri

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, laktoz intoleransı nedeniyle süt içemeyen çocukların ve yetişkinlerin, kalsiyum ihtiyacını maden suyundan karşılayabileceğini söyledi.

Ziyneti Kocabıyık

Uludağ Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, laktoz intoleransı nedeniyle süt içemeyen çocukların ve yetişkinlerin, kalsiyum ihtiyacını maden suyundan karşılayabileceğini söyledi. Prof. Dr. Çopur, “Maden suyu kalsiyum bakımından çok zengin olduğu için sütün iyi bir alternatifi. İki bardak maden suyundaki kalsiyum miktarı, 1 bardak sütten 50 miligram daha fazla. Bu noktada özellikle gelişme çağındaki çocukların günde 2 bardak maden suyu tüketmesi hem vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri karşılaması bakımından hem de kalsiyum eksikliğinin giderilmesi bakımından faydalı” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...