Siyam ikizleri 27 saatlik ameliyatla ayrıldı… “Operasyon Mars'a adam göndermek gibiydi”

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Star
Siyam ikizleri 27 saatlik ameliyatla ayrıldı… “Operasyon Mars'a adam göndermek gibiydi”

SAĞLIK Haberleri  / Daily Star

Brezilya’da kafadan yapışık ikizler Bernardo ve Arthur Lima, Rio de Janeiro’da gerçekleştirilen birkaç ameliyattan sonra hayatlarını değiştirecek ameliyat için İngiltere’ye gönderildi.

Great Ormond Street Hospital hastanesine yatırılan ikizlerin beyinleri de birbiriyle kaynaşmış vaziyetteydi. Cerrah Dr. Noor ul Owase Jeelani liderliğinde 100 sağlık görevlisinin yardımıyla yapılan ve 27 saat süren ameliyatla çocukların beyin ve kafaları birbirinden ayrıldı.

AMELİYATI SANAL GERÇEKLİK KULAKLIĞIYLA YAPTILAR

Tıp tarihinin en kapsamlı ve karmaşık ameliyatlarından biri olan bu operasyon Gemini Untwined isimli yardım kuruluşunun katkılarıyla yapıldı. Her iki ülkedeki cerrahlar bu ameliyat için aylar öncesinden hazırlık yapmışlardı. Londra ve Rio de Janeiro'daki cerrahlar, aralarında 10.000 kilometre mesafe olmasına rağmen sanal gerçeklik kulaklıklarını takarak ameliyatı sanki “aynı odadaymış gibi” birlikte gerçekleştirdiler.

Siyam ikizleri 27 saatlik ameliyatla ayrıldı… “Operasyon Mars'a adam göndermek gibiydi”

Dr. Jeelani “Operasyonu sanal gerçeklikte yapmak Mars'a adam göndermek gibiydi. Çocukları riske atmadan bu ameliyatı yapabilmek gerçekten harika” dedi. Ameliyat sırasında su ve ihtiyaç için sadece dört kere 15’er dakikalık aralar verdiklerini belirten Jeelani, ameliyatın başarılı geçtiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Daily Star
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...