Sınav kaygısının dozunu kaçırmayın

Düzenleyen:
Sınav kaygısının  dozunu kaçırmayın

SAĞLIK Haberleri

Öğrencilerin yoğun çalışarak heyecanla beklediği YGS öncesinde hem çocukların hem de ailelerin aşırı kaygı yaşadığını söyleyen Çocuk-Ergen Psikoterapisti Uzman Psikolog Merve Demir, sınav kaygısının dozunun iyi ayarlanması gerektiğini belirtti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Öğrencilerin yoğun çalışarak heyecanla beklediği YGS öncesinde hem çocukların hem de ailelerin aşırı kaygı yaşadığını söyleyen Çocuk-Ergen Psikoterapisti Uzman Psikolog Merve Demir, sınav kaygısının dozunun iyi ayarlanması gerektiğini belirtti. Demir “Az kaygı motivasyonun, fazlası performansın düşmesine sebep olur” dedi. Başarısız olma korkusunun sınav kaygısına sebep olduğunu belirten Demir, sınava girecek olan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
¥ Sınav öncesindeki son gözden geçirmelerinizde kendinize fazla yüklenmeyin. Sosyal faaliyetlere ve dinlenmeye zaman ayırın.
¥ Her test bölümünü bitirdiğinizde kendinize bir ödül verin.
¥ Düzenli spor yapın ve sınav sabahı fazla şekerli, yağlı yiyecekler yemeyin. 
¥ Stresli dönemlerde vücudumuz gergin olur. Nefes egzersizleri vücudu rahatlatır; gevşemeye yardımcı olur. Sınav sırasında da nefesle gevşeme yöntemini kullanabilirsiniz.
¥ Sınavda başarısız olmak, daha sonraki yaşamınızda da başarısız olacağınız anlamına gelmez. Bir daha deneyebileceğinizi unutmayın.
¥ Sınavlardaki başarı, zekânızla ilgili değildir. Yani başarısızlık aptallık anlamına gelmez.  Daha önceki başarılarınızı hatırlayın.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...