Seçim belirsizliği uykusuz bırakıyor

- Güncelleme:
Seçim belirsizliği uykusuz bırakıyor

Sağlık Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci tura kalmasıyla birlikte seçmenlerin seçim stresi devam ederken, uzmanlar, seçimin insanlar üzerinde oluşturduğu psikolojiye dikkat çekti. Psikiyatrist Hakan Öğütlü, her seçimin beraberinde umut ve belirsizlik getirdiğini söyledi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ -  Belirsizliğin insanlarda stres ve kaygı bozukluklarına yol açtığını belirten Psikiyatrist Hakan Öğütlü, “Özellikle oy kullanıldığı gün belirsiz bir şekilde bir olay çıkacak mı, olumsuz bir olay yaşanacak gibi bir kaygı oluşurken, bir yandan da geleceğe yönelik umutlar var. Böyle olunca stres gittikçe artıyor. Stres ve kaygının paralel bir şekilde artmasıyla birlikte insanlarda uyku problemi olabiliyor. İştah sıkıntıları artıyor. Yine bu süreçte dikkat dağınıklığı da çok fazla. İnsanlar kendilerini bu seçime o kadar çok bağlıyor ki gündelik hayatlarında kendilerini işlerine veremiyor. Özellikle ilk defa oy kullanacak gençlerimizin okul durumlarındaki işlevsellikleri ciddi derecede düşüyor. Oy verdiği parti ya da adayın seçilememesi, hayal kırıklıklarına, moral bozukluklarına yol açıyor. Bu durum, anksiyete bozukluğu ve depresyonun öncüsü de olabiliyor” dedi.

Ruhsal olarak olumsuz bir durumla karşılaşılmasının beraberinde başka hastalıklara da sebebiyet verebileceğini kaydeden Öğütlü “Bedensel olarak ister istemez, kalp krizi gibi hastalıklara da maalesef sebep olabiliyor. Hayatın seçimden sonra da bir şekilde devam edeceğini, başka seçimlerin olduğunu da fark ederek hayata devam etmek lazım” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...