'Pirola varyantı' aşıdan kaçabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
'Pirola varyantı' aşıdan kaçabilir
SAĞLIK Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Dünya Sağlık Örgütü tarafından izlenen koronavirüs varyantı Pirola’nın (BA.2.86), baskın hâle gelme ve aşıdan kaçma ihtimali olan bir varyant olabileceğini söyledi.

Pirola varyantının, bilim çevrelerinde “süper varyant” olarak adlandırılmaya başlandığını belirten Prof. Dr. Şener, aşıyla vücutta oluşan antikorların, Pirola varyantını durduramayacağı yönünde hipotezlerin olduğunu belirterek “Pirola varyantının aşıdan kaçan bir varyant olma ihtimali ve diğer varyantlar içerisinde sivrilip baskın hâle gelme ihtimali yüksek gibi görülüyor” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Şener “Vatandaşlarımız, ateş, eklem ağrısı, kas ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, tat ve koku kaybı, ishal ve hâlsizlik, kas, eklem ağrısı gibi semptomlardan birkaç tanesi varsa, herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurup mutlaka PCR testi yaptırmalı” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...