'Oyuncak' aslında ölüm tuzağı! Çocuğunuza 'aferin hediyeniz' hamburger olmasın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Oyuncak' aslında ölüm tuzağı! Çocuğunuza 'aferin hediyeniz' hamburger olmasın

Sağlık Haberleri

Çocukları restoranlarına çekmek isteyen fast food zincirlerinin, oyuncak başta olmak üzere promosyon tuzağına kanan ailelerin sayısı her geçen gün artarken, Dünya Sağlık Örgütü'nün raporuna göre Türkiye, 18 yaş üstü yetişkin nüfusta yüzde 32 obezite oranı ile Avrupa'da ilk sırada.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Ülkemizde obez çocuk nüfusu sayısı her yıl yüzde 8 artıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, fast food restoranlarının oyuncak tuzağına karşı aileleri uyardı.

Gökakın, “Oyuncaklı çocuk menüleri, fast food zincirlerinin yeni numarası. Anne ve babalar çocukların kapıldığı bedava oyuncak cazibesine hayır demezlerse, onların gelecekteki kalp krizi riskine, kanser gibi ölümcül hastalıklara kapılmalarına ön ayak olmuş olacaklar” dedi.

PROMOSYON TUZAĞI DEĞİL ÖLÜM TUZAĞI

Anne ve babaların fast food zincirlerinin promosyon tuzağına kapılmasının, hamburger ve pizza gibi fast food türü yiyeceklerle beslenen çocuklar için adeta ölüm tuzağına döndüğünü söyleyen Gökakın, şu ifadeleri kullandı:

“Çocukları ödüllendirmek için önlerine konulan her hamburger, pizza türü fast food yiyecek, sağlıklarına bir ceza haline geliyor. Pek çok ebeveynin çocuklarını, aferin hediyesi olarak fast food mağazalarına götürüyor.

Onlara ne kadar büyük kötülük ettiklerini bilseler, sağlıklarına ne kadar büyük zarar verdikleri konusunda bilgileri olsa sanırım böyle davranmazlar.”

ÇOCUKLARI HAZIR GIDALARDAN UZAK TUTMALIYIZ

Çocukluk ve ergenlik döneminde çocukların hazır gıdalardan uzak tutulması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, “Çocukluk çağı obezitesi genetik ve genetik olmayan pek çok faktöre bağlı olarak ortaya çıkar. Çocukluk ve ergenlik çağında ortaya çıkan obezite, son 30 yılda ciddi düzeyde arttı" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Avrupa’da yaşayan çocukların 3’te 1’inin obez sınıfında olduğunu söyleyen Gökakın, "Bunun iki büyük neden var. Son 30 yılda ortaya çıkan beslenme şeklindeki değişiklik, fiziksel aktivitedeki noksanlık. O yüzden çocuklarımızın beslenme tarzına muhakkak dikkat etmek gerekiyor. Özellikle fast food türü ürünleri çocuklarımıza ödül olarak vermekten vazgeçmeliyiz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...