Ölümcül hastalıklara karşı kalkan oluyor.. Her gün 5 tane yiyin: Tam bir şifa deposu
Mürdüm eriği içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde adeta bir şifa deposu olarak görülüyor. Mürdüm eriğinden günde sadece 5 tane yemek, bağışıklılık sistemlerini güçlendiriyor, kansere karşı koruma sağlıyor ve mide sorunlarına iyi geliyor.
Mürdüm eriği, gülgiller familyasının Rosaceae ailesine aittir ve anavatanı Anadolu'dur. Kafkasya ve Hazar Denizi çevresinde yetişen ve dünyaya yayılan bu erik çeşidi kışların ılık geçtiği yerlerde yetişir. Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişmesi, eriğin taze bir şekilde tüketilmesini sağlamaktadır.
5 TANE YEMEK YETİYOR
Özellikle salgın hastalıkların arttığı günümüzde, insanların hasta olmadan önce bağışıklılık sistemlerini güçlendirmek için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor. Mürdüm eriği, sağlığa iyi gelen doğal besinlerin başında geliyor. Her gün 5 tane mürdüm eriği yenmesinin kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyerek karşı koruma sağlayabildiği belirtiliyor. Mürdüm eriğinin aynı zamanda mide sorunları ve kabızlığa iyi geldiği söyleniyor.
5 adet mürdüm eriğinin içerisinde yaklaşık 60 mikrogram K vitamini yer alıyor. Günlük sadece 5 adet yiyerek alınması gereken K vitamini ihtiyacının yarısının karşılandığı belirtiliyor.
MÜRDÜM ERİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Antioksidan kaynağı olduğu için hücrelere zarar veren serbest radikallerle savaşır.
Lif içeriği sindirim sistemini düzenler ve sindirim sağlığını destekler.
Folat içeriğiyle mürdüm eriği hücre bölünmesi ve DNA sentezi için de önemli roller üstlenebilir.
Potasyum içeriği sayesinde mürdüm eriği kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.
Yüksek C vitamini içeriği sayesinde mürdüm eriği bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
İçeriğinde A vitamini de bulunduğundan mürdüm eriği göz sağlığına olumlu etkilerde bulunur.
Magnezyum içeriğiyle sinir sistemini ve kas fonksiyonlarını destekler.
Kalsiyum içeriği kemik sağlığını destekler.
Demir emilimini artırıcı özellikler göstererek kan sağlığını destekler.
İçinde fosfor da bulunduğundan mürdüm eriği hücrelerin enerji üretimini destekler, vücuda enerji verir.
Düşük kalorili olmasına rağmen çok doyurucu olması sayesinde uzun süreli tokluk sağlar.
MÜRDÜM ERİĞİ NASIL YENİR?
Mürdüm eriğini direkt meyve olarak yiyebilirsiniz. Mürdüm eriği suyu içilerek, erik marmelatı tüketilerek, erik reçeli olarak tüketebilirsiniz.