Mutfaklarda kış hazırlığı sürüyor

Mutfaklarda kış hazırlığı sürüyor

SAĞLIK Haberleri

Birçok evin mutfağında yaz lezzetlerini kış aylarında da tüketmek için konserve yapma hazırlıkları başladı. Ancak bakteri üremesine fırsat vermeden konserveleri sağlıklı şekilde tüketmek için dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunuyor.

DUYGU YILMAZ

İlk olarak işe cam kavanozlarınızı kapaklarıyla birlikte yaklaşık 20 dakika kaynatmakla başlamalısınız. Kavanoz kapaklarınızın yeni olması da muhtemel pas risklerine karşı büyük önem taşıyor. Kullanacağınız sebze ve meyvelerin küflenmemiş, taze olması ise konserve yapımının elbetteki ilk kuralıdır. Kavanoz kapağının bombeleşmemesi, sızıntı yapmaması, kendine has koku ve renkte olmasına da dikkat etmeniz gerek. Nemden uzak, serin bir yerde saklamalı, belirli aralıklarla da bozulan var mı diye kontrol etmelisiniz. Tüketirken de dikkat şart! Ürünü açtıktan sonra aynı gün ya da ertesi gün tüketmeye özen göstermelisiniz.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...