Menopoz erken teşhis edilebilir

Düzenleyen:
Menopoz erken teşhis edilebilir

SAĞLIK Haberleri

Kadınlarda 40 yaşın öncesinde ortaya çıkan menopozun erken menopoz olduğunu söyleyen Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, düzenli hormon testleri ile menopozun erken teşhisi ile anne olma ihtimalinin artırılabileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kadınlarda 40 yaşın öncesinde ortaya çıkan menopozun erken menopoz olduğunu söyleyen Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner, düzenli hormon testleri ile menopozun erken teşhisi ile anne olma ihtimalinin artırılabileceğini söyledi.  Doç. Dr. Gökalp Öner, genetik sebepler, radyasyon, guatr hastalığı, sık enfeksiyon geçirmek ve çikolata kistinin erken menopoz riskini artırdığını dile getirdi. Bu şikâyetleri olanlar başta olmak üzere, her kadının yılda bir defa düzenli olarak kontrol yaptırmasını ve yumurta rezervi sayısını test ettirmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Gökalp Öner “Erken menopoz sinyali gördüysek ya da yumurta sayısında gözle görülür bir azalma tespit etti isek, o kişinin bir kız kardeşi varsa, genetik öykü önemli olduğu için aynı sıkıntının onda da bulunabileceği konusunda uyarıyoruz ve kız kardeşi için gebelik planlaması öneriyoruz. Eğer bekârsa bile yumurtalarını toplayıp, dondurmayı ve ileride gebelik düşünmesi durumunda tüp bebek metoduyla gebelik elde edebileceği bilgisini veriyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...