Meğer yanlış biliyormuşuz… Sarımsağı hap gibi yutanlar dikkat!

Sarımsak yemenin faydaları pek çok kişi tarafından biliniyor. Peki, ya sarımsak yutmak faydalı mı? İşte merak edilen sorunun cevabı…
Sarımsak, sağlık açısından yararlı besinlerin başında geliyor. Birçok kişi sarımsağın kokmaması için yutmayı tercih ediyor. Ancak uzmanlar sarımsağı çiğ olarak yutmanın fayda göstermediğini belirtiyor.
Sarımsak, sağlığımız için sayısız fayda sağlayan bir besin. Pek çok kişi, sarımsağın kokusundan kaçınmak için yutmayı tercih ediyor. Ancak uzmanlar, sarımsağı çiğ olarak yutmanın fayda sağlamadığını belirtiyor.
SARIMSAĞI YUTMAK FAYDALI MI? UZMANLAR AÇIKLIYOR!
Diyetisyen Şeyma Yılmaz, sarımsağın faydalarından yararlanmak için çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Sarımsak ezildiğinde, doğrandığında veya çiğnendiğinde allicin adı verilen ve antioksidan özelliği taşıyan bir madde açığa çıkıyor. Bu madde, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kalp sağlığını desteklemesi ve kanser riskini azaltması gibi birçok fayda sağlıyor.
Yutulan sarımsağın ise bu faydaları sağlamadığı belirtiliyor. Çünkü allicin, sarımsak yutulduğunda aktifleşmiyor. Bu nedenle, sarımsağın faydalarından yararlanmak için mutlaka çiğ olarak tüketilmesi gerekiyor.
Sarımsağın kokusundan rahatsız olanlar için bağırsakta çözünen toz veya tablet formları tercih edilebilir. Ancak mide rahatsızlığı olanlar, tansiyonu düşük olanlar ve kan pıhtılaşma karşıtı ilaç kullananlar sarımsağı dikkatli tüketmelidir.
SARIMSAĞIN FAYDALARI
- Sarımsak doğanın sunduğu ‘doğal antibiyotik’ olarak bilinir. Düzenli sarımsak tüketmek hastalıklara karşı vücudu korur.
vitami-Sarımsak tüketimi saç dökülmesini önler. - Bağırsakları daha hızlı çalıştıran bir besin olarak bilinen sarımsak, hazımsız problemlerine çözüm olur.
- Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen bu besin enfeksiyon ve iltihapların iyileşmesinde etkilidir.
- Damar tıkanıklığının önüne geçer.
- Kireçlenmeyi önler, kas rahatsızlıklarına iyi gelir.
- Metabolizmayı hızlandırır, kabızlığa karşı etkilidir.
- Vücuttaki demir düzeyini dengede tutar.
GÜNDE KAÇ DİŞ SARIMSAK TÜKETMELİ?
Tek tip besinler tüketerek olağanüstü sonuçlar beklenmemeli. Sağlıklı beslenme için yiyeceklerden yeterli ve dengeli şekilde faydalanmalı. Her bir besinin içerdiği vitamin ve mineraller farklı. Bu nedenle beslenmeyi çeşitlendirmek önem taşıyor.
Yapılan çalışmalarda sarımsağın tansiyon ve kan şekeri düzeyini dengelediği kanıtlanmıştır. Ancak ne kadar yenmesi gerektiği konusundaki bilgiler henüz net değildir.
Sarımsak, genel beslenme alışkanlıkları içerisinde yer alabilir. Ancak hiçbir besinin kesin tedavi edici özellikte olmadığı unutulmamalıdır.