Türkiye, Irak Türkmen kardeşlerinin her daim arkasında!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye, Irak Türkmen kardeşlerinin her daim arkasında!

POLİTİKA Haberleri

Türkmen Cephesi’nin 28. kuruluş yıldönümünü kutlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Irak Türkmenlerine olan desteğini bir kez daha tekrarladı. Çavuşoğlu, "Türkmen kardeşlerimizin her daim arkasındayız!” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan’ı başkent Ankara’da kabul etti.

Çavuşoğlu ve Turan Irak’taki güncel gelişmeler üzerinde fikir alışverişi yaparken, aynı zamanda Türkmenlerin durumlarını da ele aldı.

Twitter hesabından yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Çavuşoğlu, “Türkmen Cephesi’nin 28. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Türkmen kardeşlerimizin her daim arkasındayız!” dedi.

TÜRKİYE'NİN IRAK TÜRKMENLERİNE OLAN DESTEĞİ TAM

Türkiye, Irak’ın kurucu unsurlarından biri olan ve bu ülke ile arasında bir dostluk köprüsü addettiği Türkmenlerin durumunu yakından takip ediyor.

Irak’ın birliğinin teminatı olan Türkmen toplumunun karşı karşıya kaldığı sorunların çözüme kavuşturulabilmesi adına Türkiye girişimlerini sürdürüyor.

Ankara, Türkmenlerin ülke yönetiminde daha fazla yer edinmesi gerektiği görüşünde olduğunu her vesileyle dile getiriyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...