Maymun çiçeği şüphesi: Bakan Koca 4 kişinin test sonucunu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Maymun çiçeği şüphesi: Bakan Koca 4 kişinin test sonucunu açıkladı
SAĞLIK Haberleri  / İHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alınan 4 kişinin yapılan testlerinde sonuçların negatif çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da Maymun Çiçeği hastası olma şüphesi taşıyan ve karantinaya alınan 4 kişinin sonuçlarını açıkladı. Bakan Koca, söz konusu şahısların test sonuçlarının negatif çıktığını açıkladı.

"4'ÜNÜN DE TESTLERİ GEGATİF"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da 4 kişinin Maymun Çiçeği hastası olma şüphesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak test sonuçlarını açıkladı. Bakan Koca paylaşımında, “İstanbul’da, Maymun Çiçeği hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 kişi için gerekli testler yapılmış, 4’ünün de test sonucu negatif çıkmıştır. Türkiye’de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. ‘Ya öyleyse’ gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sultangazi'de iki yabancı uyruklu, maymun çiçeği virüsü şüphesi ile karantinaya alındı. Habibler Caddesi'nde bulunan eczaneye gelen yabancı uyruklu 2 kişi, ellerindeki yaraları gösterip ilaç istedi. Eczacı yaraların, 'maymun çiçeği virüsü' olabileceğinden şüphelenerek yetkililere haber verdi. 2 kişi eczaneden krem alarak çıktı. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastaneye götürüldü.

Maymun çiçeği şüphesi: Bakan Koca 4 kişinin test sonucunu açıkladı

ECZACI ŞÜPHELENİP EKİPLERİ ÇAĞIRDI

“Ben 10 yıldır eczacıyım, yaklaşık 2 gün önce, 2 kişi geldi. Bir tanesi tercümanlık yapıyordu diğeri de bana ellerini gösterdi ben baktım, daha önce ilaç kullandığını ve geçmediğini söyledi. Ben de o esnada maymun çiçeği vakası olabileceğinden şüphelendim ve bir doktoru aradım. Doktor bey bana fotoğraf çekip atmamı istedi. Yolladım. Kendisi de şüphelendi. Biz de ekiplere haber verdik ambulans falan geldi hastaneye götürdüler. Daha önce de benzerlerini görmüştüm ama o zaman bu hastalık yoktu tabii. Biz de bunu görünce korktuk hemen tüm eczaneyi dezenfekte ettik ve diğer hastaları uzaklaştırdık” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...