Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor… Derdinize derman olacak doğal karışım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor… Derdinize derman olacak doğal karışım

SAĞLIK Haberleri

Kuru öksürüğe iyi gelen kür, inanılmaz sonuçlar veriyor. Sabah akşam tüketilen karışım faydalarıyla şifa dağıtıyor. Boğazı yumuşatıp öksürüğün kökünü kurutuyor.

Kış aylarında ve mevsim geçişlerinde daha çok rastlanan kuru öksürüğe ilaçların yanı sıra bitkisel karışımlar iyi geliyor. Zencefil, tarçın, Hindistan cevizi yağı, karabiber ve bal kullanılarak yapılan kür, geçmeyen kuru öksürüğün çaresi… 

KURU ÖKSÜRÜK NEDEN OLUR? 

-Alerjisi olan kişilerde ve astım hastalarında görülebilir. Bronşlar iltihaplandığında öksürük kuru şekilde gerçekleşebilir. 

- Sinüzitten kaynaklı geniz akıntısı söz konusuysa kuru öksürük görülebilir.

- Sigara içen kişilerde tütün ürünlerinden kaynaklı kuru öksürükler uzun süreli yaşanabilir.

- Akciğerde sıvı toplanması kuru öksürüğün nedeni olarak sayılabilir. 

- Çeşitli hastalıkların tedavisi için kullanılan ilaçlar kuru öksürüğe yol açabilir.

- Geceleri görülen ve uykudan uyandıran kuru öksürük, susuz kaldığınızın bir işareti olabilir.

5 MALZEME İLE ÖKSÜRÜĞÜ KESEN TARİF

Evinizde bulunan basit malzemelerle hazırlanan bu kür, boğazı ısıtarak tahriş hissinden kurtarıyor. Beslenme koçu Seher Akgül’ün Youtube’daki kanalında kuru öksürüğe iyi gelen ev yapımı tarifin detaylarını paylaştı.

İşte kuru öksürüğü anında kesen ve boğazı yumuşatan macun için malzemeler ve hazırlanışı…

Öksürüğü bıçak gibi kesen ev yapımı kür, boğazda birkaç saniyeliğine yanma oluşturup bölgeyi yumuşatıyor, sonrasında ise tedavi edici etkisini gösteriyor.

Kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor… Derdinize derman olacak doğal karışım

MALZEMELER

Toz zencefil
Toz tarçın
Hindistan cevizi yağı
Karabiber
Bal

NASIL YAPILIR?

Küçük bir kaba 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 tatlı kaşığı bal ekleyin. Güzelce karıştırıp macun haline getirin. 

Dolap haricinde, serin bir yerde dilediğiniz gibi saklayabilirsiniz. 

Sabahları kalkınca ve gece yatmadan önce bu karışımdan tüketebilirsiniz. İsterseniz macun kıvamındaki karışımı kaşıkla yiyebilir, isterseniz ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz. 

Not:Öksürüğünüz ciddi bir hastalığın nedeni veya başlangıcı olabilir. Gün içinde birçok kez öksürük krizi geliyorsa ve şiddeti artarak devam ediyorsa mutlaka “göğüs hastalıkları” bölümüne gitmenizi tavsiye ederiz. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...