Silahların konuştuğu Sudan'da "açlık" tehlikesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Silahların konuştuğu Sudan'da "açlık" tehlikesi

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), son günlerde silahların konuştuğu ülke olarak anılan Sudan'da zaten var olan "açlık" sorunlarının daha da derinleşebileceği konusunda endişe duyduğunu söyledi ve rekor sayıda insanın hayati risklerle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle operasyonlarını geçici olarak durdurmak zorunda kaldı.

WFP, Sudan'daki huzursuzluğun milyonlarcasını daha açlığa sürükleme potansiyeline sahip olduğu konusunda uyardı.

WFP yaptığı açıklamada, 15 Nisan'da çatışma patlak vermeden önce Sudan'da rekor sayıda insanın zaten açlıkla karşı karşıya olduğunu söyledi.

WFP, 2023'te 7,6 milyondan fazla insanı desteklemeyi planlıyordu.

SİLAHLI ÇATIŞMALAR EN TEMEL HİZMETLERİN VERİLMESİNİ BİLE AKSATIYOR

Süregelen çatışmalar, WFP'nin kritik acil durum gıdasını teslim etmesini, çocuklara okul yemeği sağlamasını veya yetersiz beslenmeyi önlemesini ve tedavi etmesini engelliyor.

BM ajansı ayrıca, Sudan'ın yıllık buğday üretimini iki kattan fazla artırmayı amaçlayan bir programda çiftçilere tarımsal üretimi artırma konusunda yardımcı olma çabalarını gerçekleştiremeyeceğini ve insanların geçim kaynaklarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olamayacağını duyurdu.

Silahların konuştuğu Sudan'da

ÇATIŞMALARA BİR SON VERİN ÇAĞRISI

WFP, tüm tarafları çatışmaya son vermeye ve hayati gıda ve insani yardımın sürekli olarak ulaştırılmasını sağlayan bir anlaşmaya varmaya çağırdı.

Sudan'daki huzursuzluğun WFP'ye etkisine ilişkin açıklamada, üç WFP çalışanının hayatını kaybettiği ve iki kişinin de ağır yaralandığı kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...