Koronavirüsün tedavisi bulundu: Ölümleri durduracak

Düzenleyen:
Koronavirüsün tedavisi bulundu: Ölümleri durduracak

SAĞLIK Haberleri

Avustralya’da Griffith Üniversitesi’ne bağlı Menzies Sağlık Kurumu Queensland’deki bilim adamları, koronavirüse karşı akciğerlerdeki virüsleri yüzde 99,9 nispetinde öldürecek yeni bir tedavi yöntemi üzerinde çalışıyor. “Yeni nesil” teknoloji, sıcaklığa duyarlı füze gibi hareket ediyor ve partikülleri bulup yok ediyor.

Araştırmaya liderlik eden Profesör Nigel McMillan, bu yeni tedavi yönteminin Covid’den ölümleri durduracağını söyledi. McMillan, “Temelde bu, ara ve yok et görevidir. Özellikle akciğerlerdeki virüsleri hedef alıyoruz” dedi. Tedavide ilk olarak 1990’larda Avustralya’da keşfedilen ve gen susturma olarak adlandırılan tıp teknolojisi kullanılıyor. Gen susturma, solunum rahatsızlıklarıyla mücadele için DNA’ya benzeyen RNA'yı kullanır. McMillan, “Bu, virüsün genomuna spesifik olarak bağlanabilen küçük RNA parçalarıyla çalışan bir teknolojidir. Bu bağlanma, genomun artık çalışmamasına ve aslında hücrelerin onu yok etmesine sebep olur” diye konuştu. Halen koronavirüs tedavisinde Zanamivir ve Remdesivir gibi antiviral ilaçlar kullanılıyor. Bu ilaçlar, semptomları azaltıyor ve hastaların hızla iyileşmelerine yol açıyor. Yeni yöntem ise dünyada doğrudan virüsü durduran ilk tedavi. Bu tedavide kana ilaç zerk ediliyor ve bu nanopartiküller akciğerlere giderek RNA'yı ileten hücrelerle kaynaşıyor. RNA da virüsü bulup genomunu yok ediyor. Tedavide klinik deneyler safhasına geçildi. Tedavinin 2023’te hazır olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...