ABD'li şirket geliştirdi: En uzun uçuş 4 saate inecek

Düzenleyen:
ABD'li şirket geliştirdi: En uzun uçuş 4 saate inecek

DÜNYA Haberleri

ABD merkezli Boom Supersonic, Mach 2.2 adını verdiği bir ticari jet geliştirdiğini duyurdu. Mac 2.2 ile dünyadaki herhangi bir noktaya gitmenin maksimum 4 saat süreceği ifade edildi.

CNN International'da yer alan habere göre; ABD menşeili Boom Supersonic şirketi, süper sonik jetlere geri dönüş mesajını verdi. Boom Supersonic Mach 2.2 adı verilen bir jet geliştirdi.

EN UZUN UCUŞ SÜRESİ 4 SAATE OLACAK
Haberde, ses hızının üstünde uçan jetle dünyanın herhangi bir yerine dört saatte gitmek mümkün olacağı ifade edilirken, şirket bilet fiyatlarının ise 100 dolar olacağını söylendi.

HEDEF 2026
Şirketin CEO'su Blake Scholl yolcu taşımak için geliştirilen Mach 2.2'nin 2026'da uçuşa hazır hale geleceğini açıkladı. "Ya batacağız ya dünyayı değiştireceğiz" ifadelerini kaydeden Scholl, yarım yüz yıldır uçak motorlarında hız konusunda büyük geliştirmelerin yapılmadığını belirtti.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...