Bakan Koca yüreklere su serpti: Kızamık salgını söz konusu değil

- Güncelleme:
Bakan Koca yüreklere su serpti: Kızamık salgını söz konusu değil

SAĞLIK Haberleri

Bakan Koca, kızamık vakalarının arttığını ancak her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi. Vakaların %86’sının İstanbul’da olduğunu belirten Koca, aşı çağrısı yaptı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Koca “Kızamık salgını iddialarına” ilişkin “Bir salgın durumu söz konusu değil, her şey kontrol altında. Tespit edilen bütün vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor. Ayrıca filyasyon çalışmaları son derece sıkı şekilde yapılıyor” dedi.

Bakan Koca, şu an göç sebebiyle birçok ülkede kızamığın arttığına dikkati çekerek “Vakaların yüzde 86’sı İstanbul’da. Vatandaşımızın hızla, eksik veya hiç aşısı yapılmayan çocuğu varsa yaptırmasını özellikle öneriyoruz. Biz 3 doz aşıyı bu dönemde önemsiyoruz. İlk iki doz 9 ve 12. aylarda, üçüncü doz ise 4 yaşında yapılmalı” diye konuştu.

Koca “yerli aşı üretimine” ilişkin bir soruya ise “Hıfzıssıhha merkezimiz şu an inşaat hâlinde. İlk etabı bitti, ikinci etabı devam ediyor. Merkez tamamlandığında, bugün kullandığımız bütün aşıların yüzde 86’sı yerli üretilir hâle gelecek. Şu an Hepatit-A, suçiçeği ve kuduz aşılarını, teknoloji transferiyle yerlileştiriyoruz. Önemli bir aşamaya geldik, bitmek üzere” cevabını verdi.

4 BİN SURİYELİ SAĞLIKÇININ ÜCRETİNİ AB ÖDÜYOR

Bakan Koca “Dört bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edilmesine” yönündeki söylemlere de açıklık getirdi. İki yıl önce göç ve sağlık konulu uluslararası bir toplantıdaki sözlerinin çarpıtılarak yeniden servis edildiğini aktaran Koca “O zamanki konuşmamda yabancı misyonlara bilgi vermiştim. Çünkü, Göçmen Sağlığı Merkezlerinin giderleri, Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılanıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarından, Suriyeli herhangi bir doktor veya hemşireye ücret ödenmiyor. Üstelik Suriyeli personelle göçmenlere sağlık hizmeti vererek üzerimizdeki yükü hafifletmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...