Kışın da sebze meyve yiyin

Sebze ve meyve yerken günleri renklere ayırın. Bir gün sarıları, bir gün koyu yeşilleri bir gün de kırmızıları tercih edin.
"Sebzeler ne kadar renkliyse besin değerleri de o kadar yüksektir" diyen Liv Hospital Sağlıklı Yaşam Kliniği Uzmanı Dr. Eren Eroğlu, kış aylarında da bol bol sebze ve meyve tüketilmesini öneriyor. Kışın da rengarenk beslenilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Eroğlu, "Değişik günleri değişik renklere ayırın, bir gün sarı renklileri yiyin (greyfurt, bal kabağı, mısır, elma) bir gün koyu yeşilleri tercih edin (brokoli, pırasa, kara lahana) kırmızı ve moru da ihmal etmeyin" diyor. Her şeyi mevsiminde yemek ve kendi bölgemizde yetişenleri tüketmek gerektiğini söyleyen Dr. Eroğlu "Bir gıdanın üretiminden sofraya gelmesine kadar geçen süre taşıdığı vitaminlerin kaybolmaması açısından önemli" diye ekliyor. Dr. Eroğlu, kemikleri güçlendiren, yüksek tansiyonu azaltan, kolit ve kabızlığı engelleyen ve ürolojik enfeksiyonları önleyen yoğurdun da bol bol tüketilmesini de tavsiye ediyor.
ZİYNETİ KOCABIYIK