Katkı maddeli gıdalar kanser riskini artırıyor

Diyetisyen Taylan Kümeli: "Kanser tedavisi gören kişiler de, dengeli beslenmeli. Şeker, et yememek gibi kısıtlamalar yanlıştır"
İşlenmiş gıdalardaki katkı maddelerinin kanser riskini artırdığı bildirildi. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Bilimsel Çalışma Kulübü tarafından Alev Ofluoğlu Konsferans Salonu'nda gerçekleştirilen 4. Bilim Günleri Öğrenci Kongresi'nde konuşan Dr. Ümit Aktaş, "Günümüzde kanserin artmasındaki en önemli sebebi işlenmiş gıdalardır. Bununla ilgili birçok bilimsel veri bulunmaktadır. Ayrıca 1997'de hayatımıza giren GDO'lu dediğimiz genetiği değiştirilmiş ürünlerin de kanser gelişiminde önemli rolü var" diye konuştu. Beden kitle endeksi arttıkça kanser riskinin de artacağını ifade eden Prof. Dr. Murat Baş, "Menopoz sonrası kadınlarda her 5 kilo ağırlık artışı özellikle göğüs kanseri riskini yüzde 5 artırmaktadır. Beden kitle endeksi 24 civarında olan erkeklerde bu değerin altında olan erkeklere göre prostat kanseri riski 2 kat artmaktadır" dedi.
Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ