Kalp yetersizliğini yapay zekâ tespit edecek

- Güncelleme:
Kalp yetersizliğini yapay zekâ tespit edecek

SAĞLIK Haberleri

Marmara Üniversitesi’nin AstraZeneca Türkiye’nin şartsız desteği ile başlattığı “PROHEART-AI” projesi kapsamında, kalp yetersizliğinin yapay zekâ ve giyilebilir teknoloji kullanılarak erkenden tespit edilmesi hedefleniyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - M.Ü. Tıp Fakültesi’nin yanı sıra Mühendislik Fakültesi’nin de dahil olduğu çok disiplinli projede, üzerindeki sensörler aracılığıyla kalbe ait bazı biyolojik verileri anlık izleyebilen ve aynı zamanda bu ölçümleri kaydedebilen giyilebilir teknoloji kullanılacak. Proje, klinik açıdan bu teknolojilerin kullanılarak kalp yetersizliğinin erken tespit edilmesini sağlayacak az sayıdaki çalışmadan biri olarak dikkat çekiyor. Kalp yetersizliği hastalarının takibinde bir ‘karar destek sistemi’ oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Marmara Üniversitesi HİPAM Müdürü Prof. Dr. Ali Serdar Fak “Kalp yetersizliği gelişimini engellemek, gelişmişse ilerlemesini yavaşlatmak, hayat süresini uzatıp yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...