Hastalıkların sonunu joker hücreler getirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hastalıkların sonunu joker hücreler getirecek

SAĞLIK Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Amerikan Global Stem Cells Group ile Türkiye’de rejeneratif tıp alanında çalışmalarını sürdüren StemBio, başta kanser olmak üzere bugün için tedavisi son derece zor olan hastalıklara yeni tedavi geliştirebilmek için bir iş birliği anlaşmasına imza attı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Anlaşma kapsamında ortak klinik çalışmalar yapılması ve yeni ürünlerin geliştirilmesi için bilimsel ortamlar oluşturulacak. Rejeneratif (yenileyici) tıbbın hastalık, travma veya doğuştan gelen sebeplerden dolayı zarar görmüş doku veya organların normal işlevlerine dönmelerini sağlamak amacı ile insan veya hayvan hücrelerini, dokularını veya organlarını değiştirmeyi, onarmayı ya da yeniden büyütmeyi amaçladığını söyleyen StemBio CEO’su İlker Halbutoğulları, insan kaynaklı hücreleri ve dokuları işleme ve depolama konusunda Türkiye’nin başarılı kurumları olduğunu belirterek, “Bu alanda yapılan işler insanın kendi içindeki iyileştirme gücünü kullanmak. Vücudumuzu oluşturan 200 farklı hücre var. Bu hücreler hem insan vücudunda hem laboratuvar ortamında farklı organ ve hücrelere dönüşme potansiyeline sahip. Bunlara joker hücreler diyoruz. Kemik iliğinin yeniden yapılanması ve böylece lösemi, lenfoma gibi hastalıkların tedavisinde kötü huylu hücrelerin ortadan kalkması, Serebral palsi hastalarında ya da çocukluk çağı beyin felcinde bu hücrelerin dönüşme özelliğinden faydalanılıyor. Yaptığımız iş birliği ile biz de uluslararası çalışmalar içinde yerimizi alacağız” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...