Göz kaşımak korneayı bozuyor

Göz kaşımak korneayı bozuyor

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar şiddetli ve uzun süren göz kaşımanın gözün saydam tabakası korneada hasara sebep olan keratokonus hastalığına yol açabileceğini belirterek, “Gözlerinizi sakın kaşımayın” uyarısında bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Baharla birlikte mevsimsel göz alerjilerinde artış yaşandığını söyleyen Türk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birim Sekreteri Prof. Dr. H. Elvin Yıldız, “Halk arasında ‘kırmızı göz’ adıyla bilinen göz alerjilerinin en sık karşılaşılan belirtileri gözde kızarıklık, kaşıntı, sulanma, kapaklarda şişlik ve ışığa duyarlılıktır. Yoğun miktarda polene maruz kalmak mevsimsel göz alerjisini tetiklerler; ev tozu akarları, küf, nem ve rutubet ile evcil hayvan tüyleri, bütün yıl boyu süren alerjilere sebep olur. Şikâyetlerinizi azaltmak, kaşıyarak göz yüzeyindeki hasarı engellemek için bu mevsimde polen, toz, rutubetten tüyden uzak durun” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...