Gece kramplarının çözümü maden suyunda

Gece kramplarının çözümü maden suyunda

SAĞLIK Haberleri

Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal, geceleri bacağa giren krampın ciddi bir hastalık habercisi olduğunu söyleyerek, "kramplarla başa çıkmak için maden suyu tüketilebilir" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Özellikle geceleri bacağa giren krampların ciddi hastalık belirtisi olabileceğini söyleyen fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Topal “Kramp, böbrek, kalp, damar, diyabet ve tiroit gibi önemli hastalıkların yanı sıra vitamin eksikliklerine karşı vücudun ilk uyarı sistemlerinden biridir. Geceleri bacağınıza giren kramp ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Mutlaka sebebini araştırın” dedi. Topal “Kramplarla başa çıkmak için maden suyu, iyi bir potasyum, magnezyum ve kalsiyum kaynağı olan muz tüketilebilir. Potasyum kaynağı avokado ve magnezyum açısından zengin olan patates, mercimek ve fasulye de krampların önlenmesinde fayda sağlayacaktır” tavsiyesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...