Annesi için 15 günde 15 kilo verdi

Annesi için 15 günde 15 kilo verdi

SAĞLIK Haberleri

Böbrek yetmezliği çeken annesi ile böbrekleri uyumlu çıkan Gülsüm, naklin gerçekleşebilmesi için 15 gün içinde 105 kilodan 90 kiloya düştü.

İstanbul’da yaşayan Sevgi Aydın, 10 yıldır diyabet ve hipertansiyon hastalığı ile mücadele ediyordu. On yılın sonunda böbrekleri iflas etti ve diyalize mahkûm hâle geldi. Bir yıl boyunca diyaliz tedavisi gören Aydın’a böbrek nakli yapılması gerekti. Aile nakil için Okan Üniversitesi Hastanesine başvurdu. Üç çocuğundan en büyüğü olan Gülsüm’ün böbreği tam uyumluydu, hemen bıçak altına yatmak istedi. Ancak aşırı kilolu olduğu için bu isteği kabul edilmedi. Ameliyatı gerçekleştirecek olan Organ Nakli Bölüm Başkanı, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Gürkan, Gülsüm’e “Altı ay içinde 15 kilo ver daha sonra isteğini değerlendirelim” dedi.

15 GÜNDE 15 KİLO

Annesinin bir an önce sağlığına kavuşmasını isteyen Gülsüm azmetti, 15 gün içinde 15 kilo vererek 105 kilodan 90 kiloya düştü. Durumu yeniden değerlendiren Prof. Dr. Gürkan, Gülsüm’ün herhangi bir sağlık riski olmadığını görünce operasyonu gerçekleştirdi. Nakil yapılan kişi kadar vericinin de sağlığının son derece önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gürkan “Vericileri sağlık açısından çok iyi inceliyoruz. Bu sebeple verici olmak isteyenlerin yüzde 30’unu geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Gülsüm, kilolu ama genç bir hastaydı. Kilo verince ameliyatı gerçekleştirdik. Hem annesini kurtardı hem de kendisi ileriki yıllarda annesi gibi kiloya bağlı hastalıklara yakalanmaktan kurtuldu” dedi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...