Estetikte Barbie rezilliği

- Güncelleme:
Estetikte Barbie rezilliği

Sağlık Haberleri

Barbie filminden sonra “Barbiemania” vakalarında büyük artış başladı. Bu çılgınlıktan estetik cerrahlar da şikâyetçi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Daha önce Barbie’nin sosyal medya uygulamalarındaki filtreli fotoğraflarına ya da beğendikleri bir ünlüye benzemek için estetik cerrahların kapısını çalanlar, vizyona giren filmden sonra o meşhur karaktere benzemek için ameliyat masasına yatıyor. Filmin pazarlama faaliyetleri, ev dekorasyonundan, oyuncaklara, kıyafetlere ve hatta Batı ülkelerinde tabut dizaynına kadar yansırken, en büyük etki estetik cerrahide görüldü.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver “Barbie gibi figürlerin bir film artisti ile canlı-kanlı yaşayan bir karakter hâline getirilmesi bu özentiyi daha da artırdı. Daha önceki yıllarda Barbie figürüne benzemek için üst üste onlarca ameliyat olan, bunun için yüz binlerce dolar harcayan kişileri gördük. Barbie karakteri anatomik olarak gerçekçi olmayan güzellik ideallerini meşrulaştırıyor” diye konuştu. 

KABURGALARINI ALDIRIYORLAR

Yurt dışındaki bazı kadınların Barbie gibi ince belli olabilmek amacıyla kaburgalarını aldırmak için estetik cerrahlara başvurduğunu belirten Prof. Dr. Demirdöver “Kaburgalar hayati organları korumak için var ve insanların bunun yapılmaması gerektiğini anlamaları gerekiyor. Şunu da bilmek gerekiyor ki, Barbie bu anatomisiyle normal bir günlük hayat sürdüremez. Bu akım tehlikeli olmaya başladı” dedi. 

PSİKOLOJİK TEDAVİ GEREKİR

Mükemmel bir dış görünüş vurgusunun özellikle ergenleri olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Demirdöver “Böylesine yoğun ‘mükemmellik bombardımanına’ maruz kalmak, özellikle genç kızlar için akıl karıştırıcı olabilir. Güzelliğin çok göreceli bir durum olduğunu da unutmamak gerekiyor. Doğrudan Barbie’ye benzemeyi telaffuz etmeseler de ellerinde benzemek istedikleri fotoğraflarla gelen pek çok hastamız oldu. Kişinin sahip olduğu anatomik özelliklerle arzu ettiği görünüm bazen çok gerçek dışı olabiliyor. Beden algısında kaymalar olan hastalarda ameliyat sonrası memnuniyetsizlik yaşanması çok daha mümkün. Bu kişilerin beden algılarını düzeltmeye yönelik psikolojik destek almadan ameliyat olmamaları gerekir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...