Enfeksiyon azaldı, kronik hastalıklar arttı

Düzenleyen:
Enfeksiyon azaldı, kronik  hastalıklar arttı

SAĞLIK Haberleri

Hastalıkların sağlıklı yaşamdan eksilttiği süreye yönelik yapılan Uluslararası Hastalık Yükü Çalışması 2013 (UHYÇ-2013) sonuçları açıklandı.

Buna göre Türkiye’nin toplam hastalık yükü 2000 ile 2013 yılları arasında yüzde 4 azaldı. Türkiye’de bulaşıcı hastalıklar; anne, yeni doğan ve beslenmeyle ilgili hastalıkların yükü azalarak 2000-2013 arasında 4,3 milyondan 2,2 milyona düşerken, bulaşıcı olmayan hastalıkların yükü 13 milyondan 14,8 milyona yükseldi. Bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında, en büyük yüke sebep olan hastalıklar, iskemik kalp hastalığı, bel ve boyun ağrısı, KOAH, diyabet ve doğumdan kaynaklanan sakatlıklar olarak belirlendi. 

YÜK SIRT VE BOYUNDA
Bu hastalıklar arasından bel ve boyun hastalıklarının yükü yüzde 37, KOAH yüzde 11 ve diyabetin yükü yüzde 66 arttı. Bulaşıcı olmayan hastalıkların sebep olduğu hastalık yükü payının en yüksek olduğu grup 70 yaş üzeri olarak belirlendi. Haber Merkezi ANKARA

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...