Dünyanın nefesini kontrol edecek

Dünyanın nefesini kontrol edecek

SAĞLIK Haberleri

Celal Bayar Üniversitesi Göğüs Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi ve Türk Toraks Derneği önceki başkanlarından Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, dünyada astım tedavisini şekillendiren Global Initiative for Asthma’nın (GINA) başkanı oldu.

Prof. Dr. Yorgancıoğlu 1 Ocak 2023 tarihinde göreve başlayacak. GINA’nın yönetim kurulunun aldığı kararın kendisini hem şaşırttığını hem de sevindirdiğini söyleyen Prof. Dr. Yorgancıoğlu “Dünyada yaklaşık 300 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık yaklaşık 3,5 milyon astım hastası var. Son 15 yılda astımın tanı ve tedavisinde önemli gelişmeler oldu. GINA astım görülme sıklığını belirlemek, hastalık ve ölüm riskini azaltmak için sağlık profesyonelleri ve halk sağlığı yetkilileri ile çalışan, tedavi rehberlerinin şekillendirilmesini sağlayan dünya çapında kuruluş. Astımın tedavisinde başarının en önemli anahtarı, insan faktörünün ön planda olması. GINA’nın hedeflerinden biri de hem hasta hem de doktor açısından farkındalık oluşturarak hastalığın teşhis edilmesini ve uygun protokollerle tedavi edilmesini sağlamaktır” dedi. Prof. Dr. Yorgancıoğlu aynı zamanda Birleşmiş Milletler Çevre Komisyonu üyesi de seçildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...