DSÖ yetkilisinden endişelendiren uyarı: Covid-19 akıllandı, artık daha tehlikeli

Düzenleyen: / Kaynak: SKY News
DSÖ yetkilisinden endişelendiren uyarı: Covid-19 akıllandı, artık daha tehlikeli

SAĞLIK Haberleri  / SKY News

Koronavirüste Omicron'un alt varyantları olan BA.4 ve BA.5 etkisini gün geçtikte artırırken, bilim insanlarından endişeye neden olan bir açıklama geldi. DSÖ ekibinde yer alan bilim insanı Dr. Nabarro, “Vaka sayılarının son dönemde bu kadar çok olmasının sebebi virüsün değişikliğe uğraması ve bizim için çok akıllı olması” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün Covid-19’la mücadele ekibinde yer alan bilim insanı Dr. David Nabarro, İngiliz medyasından SKY New’e çarpıcı açıklamalar yaptı.

VİRÜS SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Dr. Nabarro, Birleşik Krallık'ta Covid ile ilgili ölümlerin 200.000'i aştığı için insanları "virüse saygı duymaya" çağırdı.

Dr. Nabarro, insanların Covid-19’a “saygı göstermesi” gerektiğini söyledi ve virüsün mutasyona uğrayarak daha da akıllı bir hale geldiğini dile getirdi.

Başarılı bilim insanı, “Virüs sürekli değişiyor. Vaka sayılarının son dönemde bu kadar çok olmasının sebebi değişikliğe uğraması ve bizim için çok akıllı olması” dedi.

“SEVMESEK DE SAYGI DUYMAYA DEVAM ETMELİYİZ”

Dr. Nabarro virüsün bağışıklık sistemimizi kırmayı başardığının ve bu sebeple vakaların arttığının altını çizdi.

Sosyalleşmenin artması, maske takılmaması ve covid-19 önlemlerinin azalmasının covid vakalarındaki artışa katkı sağladığını belirten Dr. Nabarro, “Bu virüs gitmedi, çok fazla insanı öldürüyor. Özellikle uzun covid’e yakalanırsanız bu gerçekten tatsız” dedi.

Önlemlerin hala önemli olduğunu söyleyen Dr Nabarro, "Sevmesek de bu virüse saygı duymaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: SKY News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...