ABD'de kamuoyu araştırması: Sadece yüzde 18'i Biden'ı destekledi

Düzenleyen: / Kaynak: Yahoo News
ABD'de kamuoyu araştırması: Sadece yüzde 18'i Biden'ı destekledi

DÜNYA Haberleri  / Yahoo News

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçları açıklandı. Mayıs sonundan bu yana Biden'ın yeniden aday olması gerektiğini söyleyen Amerikalıların sayısı 7 puan düştü. Üstelik Demokratlar arasında ise bu oran yüzde 8.

8 Temmuz - 11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen bin 672 ABD'li yetişkinle yapılan anket, mevcut başkan Joe Biden'ın kendi partisi de dahil olmak üzere seçmenlerle arasındaki kötüleşen pozisyonunun belki de bugüne kadarki en keskin kanıtını gösteriyor. 

ABD’de Yahoo News haber sitesi tarafından yapılan ankete göre Amerikalıların sadece yüzde 18’i Joe Biden’in 2024’te yeniden başkanlığa aday olmasını istiyor. Bu, ülkede bir başkan için şu ana kadar görülen en düşük oran. Ankette Amerikalıların yüzde 64’ü onun adaylıktan çekilmesini istedi.

DEMOKRATLAR DA BİDEN'I İSTEMİYOR

Biden’ın adaylığına kendi partisi Demokratlar da karşı. Demokratlarda katılımcıların yüzde 41’i Biden’ın ikinci dönem başkanlık için adaylıktan çekilmesini isterken devam etmesini isteyenlerin oranı yüzde 35’te kaldı. Anket bin 672 yetişkin Amerikalı üzerinde yapıldı. Bu sonuçlarda Biden’ın sağlık ve idrak durumunun etkili olduğu kaydedildi. Biden’ın yeniden aday olmasını isteyenlerin oranı mayıs ayına göre yüzde 7, Demokratlarda yüzde 8  düştü. 

ABD’de 1968’den bu yana tüm başkanlar, başkanlık için ikinci kez aday oldu. Biden da daha önce defalarca 2024’te aday olacağını açıklamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Yahoo News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...