Doğumdan hemen sonra gözlerini kontrol ettirin

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Doğumdan hemen sonra gözlerini kontrol ettirin

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, doğum sonrası yenidoğan bebeklerin göz muayenesinin geciktirilmemesi gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Görme kabiliyetinin yenidoğan dönemiyle birlikte ilk yıl içerisinde hızla gelişme göstererek, 7 yaşında ise sağlıklı bir bireyin görmesiyle eş değer bir kaliteye ulaştığını söyleyen göz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay “Bebeklerin göz muayenesi kesinlikle doğumdan hemen sonra gerçekleştirilmelidir. Yeni doğan döneminde, ilk kontrol 15. gününde çocuk doktoru tarafından yapılır, imkân varsa, ilk üç ay içinde bir göz doktoru tarafından da kontrol edilmelidir. Bu ilk kontrolün ardından, bebek 6-9 aylıkken bir sonraki göz muayenesi önerilir. Bu kontrol sırasında, bebeğin iki gözle takip edip etmediği, şaşılık durumu, göz derecesi ve göz arkası değerlendirilir” dedi. Doç. Dr. Çağatay “Eğer aile; gözde kayma, titreme, bebeğin göz bebeğinde beyazlık veya bebeğin takip etmeme durumundan şüpheleniyorsa, en kısa sürede göz muayenesi yapılmalıdır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...