Diyet kola içenler, aman dikkat

Diyet kola içenler, aman dikkat

SAĞLIK Haberleri

ABD'de yapılan bir araştırma bugüne dek diyet yapanların dostu olarak görülen diyet kolanın ürkütücü özelliğini ortaya çıkardı.

ABD'de yapılan bir araştırma bugüne dek diyet yapanların dostu olarak görülen diyet kola nın özellikle karın bölgesinde yağlanma ya neden olduğunu öne sürdü. Diyet koladaki kimyasal maddeler in vücudun yağları karın bölgesinde biriktirmeye ittiği ve bu tarz yağlanmanın diyet kola göbeği olarak anılmaya başlandığı ifade edildi. Bununla beraber diyet kolanın, içindeki bileşenler sebebiyle yaşlanmayı hızlandırdığı ve kırışıklıklara sebep olduğu iddiaları da tartışma çıkarttı. Purdue Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmada, diyet kolanın bileşenleri sebebiyle normal koladan daha zararlı olduğu ve içerdiği karbonat, renklendirici, aspartam gibi tatlandırıcıların yaşlanma sürecini hızlandırdıkları belirlendi.


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...