Cezalar arttı, İspanya Karıştı

Cezalar  arttı, İspanya Karıştı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

'Öfkeliler' adı verilen halk hareketi, izinsiz yapılan gösterilerde 600 bin euroya kadar ceza verilmesini öngören yasanın iptali için izinsiz gösteri yaptı

İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle kendiliğinden ortaya çıkan ve "Öfkeliler" olarak adlandırılan halk hareketi yine sokağa döküldü. "Meclis'i kuşat" eylemi çerçevesinde göstericiler, İspanyol hükümeti nbsp;tarafından geçen hafta Meclise sunulan "Vatandaş Güvenliği" yasa tasarısının çekilmesini istedi. Tasarıya göre, güvenlik görevlilerinin görüntülerini kaydedip yayınlamak, nükleer santral, havaalanı, yüksek mahkemeler veya özerk yönetim hükümet binaları önü gibi yerlerde izinsiz ya da habersiz gösteri düzenlemek, gösteriler sırasında polisin oluşturduğu güvenlik koridorunu aşmak gibi eylemlere 30 bin eurodan 600 bin euroya kadar para cezası verilebilecek. Meclis binasını çevreleyen bütün yolları demir parmaklıklarla kapatan polis, gösterinin gerçekleştiği Meclisin 200 metre kadar yakınındaki Neptün Meydanı'nda geniş güvenlik tedbiri aldı. Göstericiler, polisle çatışırken olaylarda 3 kişi yaralandı, 18 kişi de gözaltına alındı. Yaklaşık 1000 gösterici için 1500'e yakın polis görev yaptı. İspanya'da ekonomik krizin ardından "Meclisi kuşatma" eylemleri yapılmaya başlamıştı. İlki 25 Eylül 2012'de gerçekleşen gösterilerde çıkan olaylarda 25 kişi yaralanmış, 64 kişi de gözaltına alınmıştı.

Tarihi geçmiş gıda verilen 3 kişi öldü
İspanya'da ekonomik kriz yüzünden kullanım süresi dolmuş gıda ürünü yiyen bir ailenin 3 bireyi hayatını kaybetti. Ülkenin güneyindeki Sevilla şehrine bağlı Alcala de Guadaira ilçesinde çöpten karton toplayarak geçimlerini sağlayan aile, kendilerine verilen süresi dolmuş gıda ürünleri ile besleniyordu. Dört kişilik aileden anne (50), baba (61) ve kızlarından biri (14) gıda Cuma günü yedikleri son kullanma tarihi geçmiş balıktan zehirlendi. Üç kişi hayatını kaybederken, ailenin en küçük üyesi olan 13 yaşındaki kız kurtarıldı. Yaşanan dramın ardından ilçede 3 günlük yas ilan edildi. Olay, İspanya'da kullanım süresi dolmuş gıda ürünlerinin tüketilmesiyle ilgili tartışma başlattı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...