Diyabette eğitim en etkili ilaç

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Diyabette eğitim en etkili ilaç

SAĞLIK Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Aysel Sağlam diyabetli hasta eğitiminde diyabet hemşiresine önemli görevler düştüğünü anlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Diyabetin kalp ve damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, körlük ve ayak amputasyonları gibi hayat kalitesini düşüren, hatta ölümle sonuçlanan komplikasyonlarının önüne geçilmesi için hasta eğitiminin önemine dikkat çeken uzmanlar, diyabetin en etkili ilacının eğitim olduğunu vurguluyor.

Bu gerçekten yola çıkan Türkiye Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla hastalara yönelik bir eğitim toplantısı düzenledi. Uluslararası Diyabet Federasyonunun 2023 yılındaki tema seçimi olan “Yarını Korumak İçin Eğitim” çerçevesinde, düzenlenen eğitimde; iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mesut Başak Tip 1 ve Tip 2 diyabetin belirtilerini ve tedavi yollarını, uzman diyetisyen Esra Kurt Mutlu diyabette doğru beslenmeyi, dermatoloji uzmanı Dr. Berna Hiçdönmez diyabetli hastalarda cilt bakımını, diyabet hemşiresi Buse Alkın İnsülin tedavisi ve saklama şartlarını, Dâhiliye Servisi Klinik Eğitim Hemşiresi Elif Tekin diyabetli hastalarda ayak bakımı hakkında bilgiler paylaştı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...