Çocuklar rinovirüs kıskacında

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Çocuklar rinovirüs kıskacında

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Okulların açılmasıyla çocuk hastalıkları arttı. Temas yoluyla bulaşan rinovirüs enfeksiyonu çocuklar arasında hızla yayılmaya başladı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Okulların açılmasıyla birlikte ilkbahar ve sonbahara aylarında sıkça görülen rinovirüs enfeksiyonu çocuklar arasında yaygınlaşmaya başladı. Rinovirüsün en sık soğuk algınlığı ve nezleye sebep olduğunu söyleyen çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Eda Çullas “Bulaşma direkt temas ve solunum yoluyla gerçekleşiyor. Burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırık, hafif ateş, hâlsizlik, iştahsızlık, şiddetli olmayan öksürük, kas ağrısı gibi şikâyetlerle kendini gösteren bir enfeksiyon” dedi.

Rinovirüs enfeksiyonun soğuk algınlığı dışında başka enfeksiyonlara da yol açabildiğini belirten Çullas “Boğaz enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, sinüzit, zatürre, bronşit hatta alt solunum yolu enfeksiyonlarına da sebep olabilir. Soğuk algınlığı geçiren çocuk eğer öksürüğü çok şiddetliyse, nefes alıp vermede zorlanıyorsa, kulak ağrısı ekleniyorsa, ateşi çok yüksekse, belirgin bir hâlsizlik varsa komplikasyon gelişmiş olabilir. Başka antibiyotik tedavisi gerektiren bir enfeksiyon söz konusu olabilir. Soğuk algınlığının tedavisinde bol miktarda sulu gıdayla beslenmek önemli. Su ve taze sıkılmış meyve suları tüketilmeli. Burun tıkanıklığına karşı tuzlu su ve ateş düşürücülerle birlikte bolca dinlenilmeli. Soğuk algınlığından korunmak için en temel faktör ellerin temizliği” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...