Aile hekimleri rapor yorgunu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Aile hekimleri rapor yorgunu

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kars’ta görev yapan aile hekiminin, geçtiğimiz gün hastası tarafından darbedilmesi hekime şiddette bardağı taşıran son damla oldu.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiğini söyleyen  Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, aile hekimlerinin rapor denizinde boğulduğuna dikkat çekti.

Aile hekimliğinden talep edilen usulsüz birçok raporun mevzuatının olmadığını vurgulayan Dr. Kandemir “Gün içinde aile hekimliklerine neye göre düzenleneceği belli olmayan mendil kapmaca oyunu, geziye katılabilir raporu, karate kursuna gidebilir raporu gibi çok sayıda rapor talebi geliyor. Bu konuda çalışmaların yeniden düzenlenmesi, tam bir mevzuat oluşturulması, herkese eşit uygulama sağlayacak şekilde standartların belirlenmesi artık hayati önem taşıyor. Şiddete davetiye çıkaran sebepler ortadan kalkmadıkça, uygulamadaki eksiklikler giderilmedikçe ve şiddet uygulayan kişilere caydırıcı cezalar verilmedikçe bizler daha çok şiddete uğrayacağız, her gün daha çok öleceğiz” dedi. Dr. Kandemir; “Usulsüz olduğu için reddedilen veya altyapı eksikliğinden kaynaklı olarak verilemeyen raporlar sebebiyle hastalarla karşı karşıya kalınıyor” açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...