Çin malı mide balonları ölüm saçıyor

- Güncelleme:
Çin malı mide balonları ölüm saçıyor

Sağlık Haberleri

Obezite gibi sağlık sorunu yaşayanlar, mide küçültme ameliyatlarındaki komplikasyonlardan endişe ettiği için son zamanlarda çareyi mide balonu taktırmak ya da yutulabilir balon kullanmakta arıyor. Ancak muadillerine oranla daha uygun fiyat imkanı sunan Çin malı mide balonları, içeriğinde bulunan kimyasallar yüzünden obezite hastalarına sağlık değil, ölüm getiriyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Genel cerrah Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, Çin malı mide balonlarında FDA (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) onayı olmadığına dikkat çekerek “Bu operasyon için 35-40 bin TL, alt sınırdır. Eğer size hekiminiz bu rakamın altında operasyon yapacağını söylerse, kuşkulanın. Çünkü kullandığı mide balonu Çin malı olabilir. Doktorunuza bu balonun menşeini muhakkak sorun. Yutulabilir mide balonu için ise zaten henüz ciddi bir araştırma yapılmadı ve sağlık üzerindeki etkileri tam olarak tespit edilemedi” dedi. Yaz ayları yaklaştıkça mide balonu taktırmak isteyen hasta sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten Gökakın “Mide balonuyla ayda 8 kilo vermek mümkün. Ancak bu işte asla ucuza kaçmamak gerekiyor. Çin malı mide balonu taktıracağınıza kilolarınızla barışın daha iyi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...