Canan Karatay’dan tiroit uyarısı! Altında yatan sebebi ve tedavisini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Canan Karatay’dan tiroit uyarısı! Altında yatan sebebi ve tedavisini açıkladı
Sağlık Haberleri  / Haber Merkezi

Sağlık alanında yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, trioit ve iyot ilişkisini anlattı. Karatay, trioit yüksekliğinin altında yatan sebebi söyledi ve tedavisi için ipuçları verdi.

Ezber bozan tavsiyeleriyle konuşulan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ‘Karatay Sözü’ adlı YouTube kanalında trioitle ilgili konuştu. Troit hastalıklarına değinen Karatay neler yapılması gerektiğini anlattı. İşte ünlü profesörün konuşmasından satırbaşları…

-Tiroit biliyorsunuz çok önemli bir organımız... Vücuttan bana sorarsanız hiç alınmaması lazım. Tiroit hakikaten bütün vücudumuzu idare eden, hormonları üreten çok hassas bir organımızdır, boynumuzda kelebek gibi durur. Küçük bir kelebek diye düşünün.

-Tiroit hormonları biliyorsunuz T3 ve T4 olarak adlandırılır. T3’ün 3’ü iyottur, T4’ün de 4’ü iyottur. İyot olmazsa tiroit hormonu olmaz.
O halde tiroit hastalıkları dediğimiz tiroidin fazla çalışması veya az çalışması (hipotiroidi) dediğimiz olayların altında vücutta toksinlerin birikmesi ve vücutta iyodun eksik olması yatar. Peki bunu yapan ne? Bunu yapanlar da tabii vücuda giren toksinler.

-Tiroit hastalıkları bir bütündür, otoimmün hastalığın parçasıdır. Bunlar vücutta kronik olarak meydana gelen bir reaksiyonun belirtisidir. Tiroit de bunun bir parçasıdır.

SEBEBİ VÜCUDA BROMÜR GİRMESİ

-Tiroidin fazla çalışması belirtilerini biliyoruz. Çarpıntı yapar, terleme yapar, sinirlilik yapar. Tabii bu belirtiler tehlikeli olduğu zaman ilaçla bunlar baskı altına alınabilir veya yine ilaçla kısa bir süre kişiyi rahatlatabilir ama esas altında yatan sebep, vücuda bromürün girmesidir. Bromür çok tehlikeli bir mineraldir. Tiroid hormonuna iyodun girmesini önler. İyot da girmeyince ya hücreler çok fazla çalışır ya da çok az çalışır.

-ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 70 tür içecekte bromür yağı kullanıldığını açıkladı ve bu yağın yasaklanmasını talep etti. Yıllar önce zararsız demişler. Fakat yıllar içinde o kadar çok tiroid hastalıkları arttı ki artık bunun buromüre bağlı olduğu kabul edildi.

İYOT OLMAZSA TİROİT HASTALIKLARI ARTAR

-Biz bunu senelerden beri söylüyoruz, iyot olmazsa tiroit hastalıkları artar. Ayrıca yapılan çalışmalar gösterdi ki tip1 diyabeti olan yani otoimmün hastalığı olan kişilerde tiroit de oluyor. Tiroit hastalığında haşimato da aynı anda gelişiyor. Yani vücutta kronik bir mücadele olduğunun belirtisi...

TİROİD NASIL DÜZELİR / TEDAVİ OLUR?

-Onun için bunu yapan sebeplerden uzak durursak bunlar hakikaten geçiyor. Bunlar ilaç eksikliğinden değil, gerekirse ilaçlar verilecek ama kısa bir süre için ama hayat boyu bunlar verilmez.

-Sağlıklı bir beslenme ve Karatay prensiplerini uygulamak, kilo vermek, deterjanlar ve dezenfektanlardan uzak durmak gerekiyor. Senelerden beri söylüyoruz. O dezenfektanlar çok tehlikeli. Deterjanlar çok tehlikeli. Bu sebeple Türkiye'de de sağlık sorunları artmıştır.

-Toksinlerden de uzak duracağız. Vücudumuzu bunlardan arındıracağız. Vücudumuzu alkali kılacağız. Vücuttaki hücrelerin sağlıklı olması için pH’ımız 6 buçuk yedinin üstünde olacak.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...