Böcek ısırığına losyon sürmeyin

Düzenleyen:
Böcek ısırığına losyon sürmeyin

SAĞLIK Haberleri

Yaz aylarında çoğunlukla dışarıda olan çocukların böcek ısırıklarına daha fazla maruz kaldığını söyleyen Acıbadem Maslak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz, bu durumda ilk olarak ısırık bölgesinin su ve sabunla yıkanması gerektiğini söyleyerek “Isırılan yere hemen karbonatlı su ya da kaşıntıyı kesen losyon sürmeyin.

Ziyneti Kocabıyık

 Yaz aylarında çoğunlukla dışarıda olan çocukların böcek ısırıklarına daha fazla maruz kaldığını söyleyen Acıbadem Maslak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz, bu durumda ilk olarak ısırık bölgesinin su ve sabunla yıkanması gerektiğini söyleyerek “Isırılan yere hemen karbonatlı su ya da kaşıntıyı kesen losyon sürmeyin. Kaşıntıyı azaltmak için 10 saniye parmakla baskı uygulayın. Buz uygulaması, amonyaklı su ile kompres de iyi gelecektir. Kaşıntı çok şiddetliyse hekime danışarak krem kullanabilirsiniz” dedi. Kırsal bölgelde çocuğu uyuturken pencerelerin kapalı tutulması ve kıyafetlerinin giydirilmeden önce kontrol edilmesi gerektiğini belirten Dr. Korkmaz “Piknik alanına giderken parlak renkli, kol ve bacağı açıkta giydirmeyin. Arı sokması hayati riske sebep olabildiğinden mutlaka o bölgeyi sabun ve bolca soğuk su ile yıkayın; eğer vücutta şişme ve kızarıklıklar oluşuyorsa hemen hastaneye gidin” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...