Biyonik bacak devrimi

Biyonik bacak devrimi
SAĞLIK Haberleri

Amerikalı bilim insanları, düşünce gücü ile çalışan ilk biyonik bacağı yaptı. Buluş ilk kez sağ ayağı diz altından kesik Zac Vawter'da denendi.

Geçirdiği motosiklet kazasında sağ bacağını dizinin altından kaybeden Zac Vawter, biyonik bacağı ile artık istediğini yapabiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago şehrinde devrim niteliğinde bir çalışma yapıldı. Bilim insanları zihin kontrolü ile çalışan biyonik bacak yaptı. Protez bacağı deneyen ilk kişi ise Zac Vawter oldu. Zihin kontrolüyle çalışan protez bacak, 32 yaşındaki Vawter'a başarılı bir şekilde nakledildi. Vawter, düşündüğünde ve bacağını oynattığında beyin sinyali omurgası ve çevresel sinir aracılığıyla iletiliyor. Projenin maliyetinin ne olacağı şu an bilinmiyor. Protezlerin 20 bin ile 120 bin dolar arası bir üretim maliyeti olacağı düşünülüyor.


VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...