Bahar yorgunluğunun ilacı kuru yemiş
Editör: Zeliha Mangırcıoğlu

Havaların ısınmasıyla baş gösteren bahar yorgunluğuna kuru yemiş tüketimi bire bir.
Bahar yorgunluğu ile baş etmek için protein tüketiminin kısıtlanması, kuru yemiş tüketiminin artırılması gerektiği bildirildi. Serotonin hormonunun bahar yorgunluğu ile yakından ilişkisi olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Ayşe Korkmaz “Besinlerdeki triptofan miktarının zengin olması serotonin seviyesini artırıyor. Triptofan en çok proteinlerde var. Protein yerine beslenmemizde triptofan miktarının yüksek kaju, ceviz, fındık, badem gibi kabuklu yemişlere, susam, kabak çekirdeği, soya fasulyesi, buğday, pirinç, tam buğday ve mısır gibi tahıllara yer verelim” dedi.